5/9/08

TABAQUISME

L'adicció al tabac comporta un risc cert per a la salut del fumador i d'aquells que el rodegen. Està demostrat de forma irrefutable el potencial carcinogènic del fum del tabac, àdhuc en el cas del fum de "segona mà". Igualment, és àmpliament demostrat que als fumadors se'ls escurça la vida uns 20 anys i/o deteriora greument la qualitat de vida per un periode equivalent.
A casa nostra, aproximadament, 1/3 de la població fuma, 1/3 ha fumat i 1/3 és no fumadora.

Deixar de fumar millora en qüestió de dies la qualitat de vida doncs els gasos generats de la combustió (en especial el monòxid de carboni) afecten de forma immediata la capacitat respiratòria. En pocs dies de deixar el tabac hom és capaç de còrrer, pujar escales, en definitiva: se sent millor.

Per a deixar de fumar es pot recòrrer a l'ajuda mèdica doncs existeixen diversos fàrmacs amb efectivitat demostrada per a la deshabituació tabàquica. També hi ha mètodologies basades en la Programació Neurolingüística [PNL] que garanteixen un elevat èxit en un temps realment curt. Destaca en aquest cas el mètode "Easyway" d'Allan Carr, en les seves dues vessants: lectura del llibre o assistència a una sessió de tractament.

Tot seguit us proposem alguns llocs a internet per a ajudar-vos a deixar el tabac. Per a més informació, consulteu-nos.


Comité Nacional para la
Prevención del Tabaquismo

Recursos i enllaços d'interès per a deixar de fumar.




Mètode Allen Caar i variants:
Actualment no hi ha a Espanya franquicies oficials d'Easyway però podeu comprar el llibre en línia clicant sobre la icona. Molts fumadors (sobre tot fumadores) ho han deixat després de llegir-lo.









Hi ha una empresa dedicada a tractaments basats en el mètode d'Allen Carr tot i que actualment desvinculada de l'empresa matriu internacional.








Quit and Win
Campanya europea desenvolupada en diferents països per el qual es recompensa l'èxit d'aquelles persones inscrites que aconsegueixen deixar el tabac. A Espanya la darrera campanya va ser organitzada a Andalusia.

Molts professionals de la salut s'han format específicament per a proporcionar suport als que volen deixar de fumar, consulta el teu metge del treball, metge de família o servei de prevenció.

Consulta els programes específics de les autoritats sanitàries a Catalunya.